Vegán Carbonara Tészta

Mennyei ízű, könnyen elkészíthető étel, amelyet a Gabona Guszti intenzív íze nagyon jól feldob.

Hozzávalók:

  • 200 g spagetti tészta
  • 200 g Gabona Guszti apró kockákra vágva
  • 140 g vöröshagyma vékony csíkokra vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 400 ml rizstejszín
  • 2 tk szójaszósz
  • 2 csipet fekete só
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • bors
  • 100 ml víz

 

Elkészítése:

A tésztát lobogó vízbe dobjuk és néhány perc alatt megfőzzük, átöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.

Az olajat felhevítjük egy széles serpenyőben, beleszórjuk a hagymát, és pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a Gabona Gusztit, és néhány percig pirítjuk. Ha ez megtörtént, rászórhatjuk a fűszereket és a tejszínt. Alaposan elkeverjük az egészet, és beletesszük a tésztát. Átforgatjuk, és még forrón tálaljuk.

Tipp:

Érdemes megszórni egy kis friss petrezselyemmel és durva chilivel.

vegan_logo-color