Húsvéti szendvics

Tökéletes húsvéti brunch, piknik vagy vendégváró falat.

 

Vegán „tojáskrém”:

  • 220 g natúr tofu 
  • 3 ek vegán majonéz 
  • 1 tk fekete só (kala namak) 
  • őrölt bors 
  • 2 ek olívaolaj 
  • 1 kk kurkuma 
  • só ízlés szerint 

A többi hozzávalók:

  • 300 g Vega Farm Gabona Guszti  
  • 1 ek olívaolaj a sütéshez 
  • 6 szelet vegán toastkenyér vagy kalács 
  • ecetes torma 
  • saláta 
  • paradicsom 
  • retek 
  • vegán majonéz 
  • (opcionálisan újhagyma vagy lilahagyma a tálaláshoz) 

Elkészítés:

  1. A „tojáskrém” hozzávalóit aprítóba tesszük, és simára krémesítjük. 
  2. A Gabona Gusztit  vékony szeletekre vágjuk, és kiolajozott serpenyőben vagy grillen aranybarnára sütjük. 
  3. A toastkenyereket vagy kalácsszeleteket megpirítjuk. 
  4. Megkenjük a szeleteket a „tojáskrémmel”, ráhalmozzuk a sült vegán „sonkát”, ecetes tormát, salátát, retket és paradicsomot. 
  5. Végül egy kis vegán majonézt teszünk a tetejére – ha szeretnéd, szórd meg újhagymával vagy lilahagymával.
      Jó étvágyat kívánunk!

 

 

 

vegan_logo-color