„Kolbászos” tormás croissant

Ha szeretnétek otthon kipróbálni magatokat a péksüti sütésben, akkor ez a croissant szuper ötlet, mert nagyon egyszerű, viszont annál finomabb.

Hozzávalók:

  • 1 csomag vegán leveles tészta
  • 2 ek vegaföl
  • 1 ek torma
  • morzsolt Gabona Roli

 

Elkészítése:

A leveles tésztát kigörgetjük, és széltében félbevágjuk, a feleket pedig még három darab háromszögre vágjuk. Összekeverjük a vegafölt a tormával és a Gabona Rolival, majd megkenjük a tésztákat. Elkezdjük feltekerni őket a vastagabb végeknél fogva. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük amíg szép aranybarnák nem lesznek, kb. 10-15 percig.

Tipp:

Sütés előtt érdemes a croissant-ok tetejét megkenni egy kis cukros növényi tejjel.

 

vegan_logo-color