Mac & Cheese magyarosítva

Ez az étel egy régi amerikai kedvenc, amelyet a Lencse Gyurkaval magyarosítottunk, ezáltal még különlegesebb lett az íze. Igazi comfort food, amely könnyen elkészíthető, és akkor is fogyaszthatod, ha kerülöd a glutént tartalmazó ételeket.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g Lencse Gyurka
  • 200 g gluténmentes szarvacska tészta (sós vízben megfőzve)
  • 200 ml növényi tejszín
  • 100 g növényi sajtkrém
  • 150 g vegán sajt
  • Só, bors, szerecsendió
  • 100-200 ml növényi tej

 

Elkészítése:

  1. Hevítsd az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a felaprított vöröshagymát.
  2. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a Lencse Gyurkat, majd pirítsd tovább.
  3. Közben főzd meg a gluténmentes szarvacska tésztát sós vízben, majd szűrd le.
  4. A hagymás alaphoz öntsd hozzá a növényi tejszínt és a sajtkrémet, majd keverd össze a vegán sajttal.
  5. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval, majd öntsd fel a növényi tejjel, hogy a szósz sima és krémes legyen.
  6. A lecsöpögtetett tésztát keverd össze a szósszal, és jól forgasd át, hogy minden falathoz jusson belőle.
  7. Tálaláskor szórd meg egy kis Lencse Gyurkaval és petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat!

vegan_logo-color