Nacho tál

Ha szereted a pikáns ízeket akkor biztosan a kedvenced lesz ez a recept. A chilis Gabona Guszti , füstös intenzív íze pedig nagyon jól illik ebbe az ételbe.

Hozzávalók:
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 csomag chilis Gabona Guszti
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál chili
  • 1 kávéskanál kömény
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 konzerv vörösbab, lecsepektetve
  • 300 ml víz
  • só, bors ízlés szerint
  • Nachos chips
  • Vegaföl
  • Guacamole
  • Vegán sajt, reszelve
  • Friss koriander
  • Lime szeletek
  • Jalapeno szeletek
Elkészítése:
  •  Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg az aprított vöröshagymát. Majd add hozzá a reszelt fokhagymát, és keverd össze.
  • Szórd rá a darált Gabona Gusztit, és keverd el alaposan.
  • Add hozzá az oregánót, a chilit, a köményt, majd ismét keverd meg.
  • Add hozzá a paradicsompürét, majd a lecsepegtetett vörösbabot.
  • Önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
  • Hagyd a keveréket rotyogni körülbelül 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Egy süthető tálba helyezd el a nachos chipset, erre kanalazd rá a kész ragut.
  • Kanalazz rá vegafölt, guacamolét, és reszelj rá vegán sajtot.
  • Helyezd a tálat 180 fokra előmelegített sütőbe, spricceld meg a tetejét olivaolajjal, és süsd körülbelül 10 percig, amíg a vegán sajt rá nem olvad.
  • Ha elkészült, szórd meg friss korianderrel, helyezz rá lime szeleteket és jalapeno szeleteket.
  • Frissen tálalva a legfinomabb!

 

 

 

Jó étvágyat!
vegan_logo-color