Paprikás krumpli

Egy hagyományos magyaros étel újragondolva, tisztán növényi alapanyagokból. Tökéletes recept a hétköznapokra, de akár baráti összejövetelekre is, ahol bográcsban is elkészíthetitek.

Hozzávalók:

  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 200 g Gabona Roli morzsolva (a füstölt íz miatt)
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 kg krumpli kockára vágva
  • 2 csomag csemege vagy csípős paprikás Csicseri Griller (hogy még laktatóbb, és ízletesebb legyen az étel)
  • bors

 

Elkészítése:

Az olajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a Gabona Rolit, és néhány perc kevergetés után a pirospaprikát. Tedd a fazékba/bográcsba a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, fűszerezd az ízlésed szerint. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, add hozzá a feldarabolt Csicseri Grillert, és addig főzd, amíg a burgonya puha nem lesz.

Tipp:

Vegaföllel, friss kenyérrel, kovászos uborkával tálald.

vegan_logo-color