Sütőtökös kölesrizottó

Ínycsiklandozó fogás, különleges, gluténmentes alapanyagokból, amely még egy ünnepi fogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma szeletelve
  • 300 g sütőtökpüré
  • 200 ml kókusztejszín
  • 300 ml zöldség alaplé vagy víz
  • 150 g köles (háromszor átmosva)
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • chili pehely
  • balzsamecet
  • tökmagolaj (opcionális)
  • 130 g Csicseri Bori

 

Elkészítése:

Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat, és rászórjuk a hagymát. Üvegesre dinszteljük, hozzászórjuk a fűszereket, elkeverjük, és hozzáadjuk a kölest, a vizet és a sütőtököt.

Fedő alatt alacsony lángon 10-15 percig főzzük, hozzáadjuk a kókusztejszínt, a Csicseri Borit és a sót. Visszatesszük a fedőt, és még 10 percig főzzük. Néha keverjük át, nehogy leégjen. Az idő lejártával hozzáadjuk a sörélesztő pelyhet és az ecetet, majd tíz percig hagyjuk állni a fedő alatt a tűzhelyről lehúzva.

vegan_logo-color