Tavaszi tésztasaláta

Ez a színes tésztasaláta egy olyan étel, ami önmagában is nagyon laktató, könnyen elkészíthető, és nem utolsó sorban egészséges is.

Hozzávalók:

  • 500 g durum vita pasta
  • 1 nagy fej lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 nagy szál újhagyma vékony karikákra vágva
  • 1 nagy sárgarépa reszelve
  • 150 g Lencse Gyurka morzsolva
  • 250 g cocktail paradicsom negyedekbe vágva
  • 100 g friss saláta széttépkedve
  • 1 fél kígyóuborka vékony csíkokra vágva
  • 2 ek szójaszósz
  • 300 g vegaföl
  • 2 nagy ek veganéz
  • 1 tk fekete só
  • bors
  • 1 fél citrom leve

 

Elkészítése:

A tésztát megfőzzük, lecsepegtetjük, és félre tesszük kihűlni. Az összetevőket egy nagy tálba rakjuk, és alaposan elkeverjük. A kész tésztát a hűtőbe tesszük egy kicsit pihenni, hogy összeérjenek az ízek, és már fogyaszthatjuk is.

vegan_logo-color