Tortilla tekercsek

A tortilla tekercs nálunk nagy kedvenc, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és ráadásul kedvedre variálhatod az összetevőket hozzá, viszont egy valamit semmiképp ne hagyj ki belőle! A Csicseri Bori nem csak mennyei ízt ad neki, de kiadósabbá is teszi, ezért tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára is.

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 100 g Csicseri Bori (lehet csemege, csípős vagy fokhagymás is)
  • 4 evőkanál vegaföl
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál mustár
  • 50 g vegán fetasajt (morzsolva)
  • egy marék bébi spenót
  • 6-7 szem aszalt paradicsom (apróra vágva)
  • 1 kisebb lilahagyma (apróra vágva)
  • 2 db tortilla lap
  • alufólia

 

Elkészítése:

1️⃣ Krémek elkészítése:
Egy kis tálban keverd össze a vegafölt a fokhagyma granulátummal.
Egy másik tálban keverd össze a Csicseri Borit a mustárral, hogy krémes állagot kapj.
2️⃣ Tortilla előkészítése:
Helyezd a tortilla lapokat egy tiszta felületre, és kend meg mindkettőt a fokhagymás vegaföllel.
3️⃣ Rétegezés:
A tortilla egyik szélétől két ujjnyira oszlasd el a mustáros Csicseri Bori krém felét egy csíkban. A krém mellé morzsolj vegán fetasajtot, szórd meg a fetasajtot apróra vágott lilahagymával. A lilahagyma mellé helyezd az apróra vágott aszalt paradicsomot. Az aszalt paradicsom mellé rakd a bébi spenótot.
4️⃣ Feltekercselés:
Tekerd fel szorosan a megtöltött tortillákat, kezdve attól a szélétől, ahol a tölteléket elkezdted. Csomagold be alufóliába, hogy megtartsa a formáját.
5️⃣ Tálalás:
Vágd félbe a tortillákat, és kínáld veganézzel vagy paradicsomszósszal.

Jó étvágyat!

vegan_logo-color