„Túrós” csusza

„Túrós” csusza újragondolva.

 

 

 Tészta és „túró” réteg:

  • 200 g durum lasagne tészta (összetörve)
  • 300 g tofu (morzsolva)
  • 5-6 ek növényi tejföl
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 kk fekete só
  • ½ citrom leve
  • 1 csipet só

 Ropogós „pörc”:

  • 300 g Magyaros Gabona Guszti
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tk cukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet só

 Tetejére:

  • 4-5 ek növényi tejföl

 Elkészítés:

  1. Tészta főzése
  • A lasagne tésztát kisebb darabokra törjük, majd enyhén sós vízben al dente állagúra főzzük.
  • Leszűrjük és félretesszük.
  1. Tofus „túró” elkészítése
  • A tofut egy tálba morzsoljuk.
  • Hozzáadjuk a növényi tejfölt, sörélesztő pelyhet, fekete sót, citromlevet és egy csipet sót.
  • Alaposan összekeverjük, hogy krémes, túrós állagú legyen.
  1. Gabona „pörc” elkészítése
  • A Magyaros Gabona Gusztit  apróra vágjuk.
  • Egy serpenyőben az olíva olajat felmelegítjük, majd a gabonaalapú „pörcöt” ropogósra sütjük.
  • Közben összekeverjük a pác hozzávalóit: fokhagymapor, pirospaprika, szójaszósz, cukor, víz és egy csipet só.
  • Amikor a gabona már pirul, ráöntjük a pácot, átforgatjuk és félretesszük.
  1. Összeállítás és sütés
  • A tésztát összekeverjük a tofus krémmel és a gabona „pörc” felével.
  • Egy kiolajozott tepsibe simítjuk, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  • A sütés utolsó néhány percében a tetejére kenjük a növényi tejfölt, és megszórjuk a maradék pörc darabokkal.
  1. Tálalás
  • Frissen, melegen tálaljuk, akár extra tejföllel és friss petrezselyemmel megszórva.

     Jó étvágyat!

 

vegan_logo-color