Vegán Gyros Pitában

Egyszerű elkészíteni és a gyrosos ízesítésű Gabona Guszti pont passzol ide.

     

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 300 g Vega Farm gyrosos Gabona Guszti
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db pita
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb kígyó uborka
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 kisebb kápia paprika
  •  olívabogyó

A tzatziki szószhoz:

  • 5 ek kókuszjoghurt vagy vegán tejföl
  • 2 nagy gerezd fokhagyma (reszelve)
  • Fél kígyó uborka (reszelve)
  • 1 tk citromlé
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1.  Az olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott Gabona Gusztit , amíg aranybarna nem lesz.
  2.  A tzatziki szósz hozzávalóit összekeverjük, majd belereszeljük a kígyó uborkát.
  3.  A pitákat félbevágjuk, és megkenjük a tzatziki szósszal.
  4.  Belehelyezzük a  Gabona Gusztit , majd megtöltjük a felszeletelt paradicsommal, uborkával, lilahagymával, kápia paprikával és olívabogyóval.
  5.  Tálalás előtt opcionálisan még egy kevés szószt csorgathatunk a tetejére.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

vegan_logo-color