Vegán „tejszínes-kolbászos” tészta

Egy könnyen elkészíthető, ízletes tésztaétel, amely tökéletes ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók:

  • 200 g száraz durum tészta
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
  • 175 g Csicseri Bori
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 250 g növényi tejszín
  • friss bazsalikom tálaláshoz

 

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a Csicseri Bori kolbászt, és alaposan lepirítjuk az egészet. Szükség szerint adhatunk hozzá egy kis vizet is. Felöntjük az alapot a növényi tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk néhány percig rottyanni. Ha elkészült, friss bazsalikommal tálaljuk.

 

Tipp:

Ha törekszel a gluténmentes étkezésre, akkor készítsd gluténmentes tésztával. Ha pedig szereted a csípőset, akkor próbáld ki csípős paprikás Csicseri Borival.

vegan_logo-color