Zöldséges palacsinta

Egy koreai, friss zöldségekkel gazdagított, ínycsiklandó palacsintát magyarosítottunk csípős Csicseri Bori hozzáadásával, amely szerintünk mártogatóssal tálalva tökéletes.

Hozzávalók:

  • 80 g liszt
  • csipet só
  • 2 ek olaj
  • 100 ml víz
  • 50 g cukkini
  • 50 g lilahagyma
  • 50 g kápia paprika
  • 75 g csípős Csicseri Bori
Mártogatóshoz:
  • Vegaföl
  • Fokhagymapor
  • Bors
  • Citromlé

 

Elkészítése:

1️⃣ Egy tálban keverd össze a lisztet és a csipet sót.
2️⃣ Add hozzá az olajat és a vizet, majd keverd simára, hogy palacsintatészta állagot kapj.
3️⃣ A cukkinit, lilahagymát és kápia paprikát szeleteld fel, majd julienne-re vágd őket.
4️⃣ A zöldségeket keverd bele a tésztába a Csicseri Borival együtt.
5️⃣ Egy serpenyőben melegíts 2 evőkanál olívaolajat, és amikor felforrósodott, kanalazd bele a zöldséges palacsintatésztát kis kupacokban.
6️⃣ Süsd meg a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.
7️⃣ Tálald frissen, ropogósan, egy tál mártogatóssal (keverd össze a Vegafölt fokhagymaporral, borssal és egy kevés citromlével).

 

vegan_logo-color