Vega-Farm
füstölt gabonatermékek

...hogy húsnélküli étrenden se nélkülözze a a falusias, hagyományos füstölt termékek ízvilágát...

  • növényi alapanyagból
  • hagyományos füstöléssel készült
  • falusias ízesítésű
  • nem tartalmaz génkezelt terméket
  • tartósítószer mentes
  • nem tartalmaz ízfokozót

Bemutatkozás

Családi vállalkozás keretében 2012 óta foglalkozunk olyan húshelyettesítő termékek gyártásával mint a gabonakolbász vagy a gabonasonka. 
Hosszú út vezetett a tervektől a megvalósulásig. Férjem - korábbi munkája kapcsán - jól ismeri a húsipart, és a húsalapú kolbász elkészítésének minden fortélyát.
Családunk nagy része már jó ideje vegetáriánus, így először csak saját felhasználásra kísérleteztük ki a gabonakolbászt, amelyet a baráti körünkben is sokan megkóstoltak. A visszajelzések nagyon jók voltak, ezért a recept tökéletesítése és az elkészítési tapasztalatok gyűjtése után már vállalkozásunk keretein belül elkezdtük készíteni és értékesíteni a gabonakolbászokat.

Az évek során még igény mutatkozott egy olyan jól szeletelhető, kockázható, reszelhető termék iránt, amely nem csak azonnali fogyasztásra alkalmas, hanem főzéshez is kiválóan fel lehet használni, és így jött létre a gabonasonka ötlete, amelyet Gabona Guszti fantázianéven már évek óta készítünk.

Üzemünkben mindig kizárólag csak vegán termékeket készítettünk, ezért 2015-ben termékeinket és üzemünket auditálta az Európai Vegetáriánus Szövetség. Vizsgálatuk eredményeképpen termékeink megkapták a vegán minősítést. Ennek alapján feltüntethetjük termékeink cimkéjén a szövetség Vegán logoját, amely a fogyasztók számára is látható módon igazolja, hogy termékeink megfelelnek a vegan termékekkel szemben támasztott követelményeiknek.

A gluténérzékenyekre is gondoltunk, ezért 2019-ben Csicseri Bori és Lencse Gyurka fantázianéven olyan vegán füstölt kolbászokat és hurkát kezdtünk el készíteni, amelyekhez nem használunk fel glutént tartalmazó alapanyagokat. 

Legújabb termékcsaládunkat Csicseri Grillernek neveztük el a legfőbb alapanyaga a csicseriborsó után, és hőkezeléssel tartósítjuk. A Grillerek kiválóan alkalmasak sütésre, grillezésre.

2023 márciusában megnyitottuk új üzemünket, amelynek az alapterülete többszöröse a régi kis üzemünkének. Ez lehetőséget nyújt a kapacitásunk bővítésére, és újabb termékek készítésére.

A gabonakolbászoknál törekszünk arra, hogy kiváló minőségű hazai gabonákat használjunk, és a többi alapanyag kiválasztásánál is nagy hangsúlyt fektetünk a megbízható minőségre, ezért nem használunk genetikailag módosított alapanyagokat sem.
Termékeink készítésénél fő szempontunk, hogy mesterséges adalékanyagok felhasználása nélkül, ízfokozó-, színezék- és tartósítószer-mentesen készüljenek, megőrizve a hagyományos magyar kolbász ízvilágát, küllemét. A kolbászok füstölését is hagyományosan, keményfával végezzük, saját kísérletek alapján kialakított füstölőkamrákban.
Célunk, hogy termékeink segítségével minél több embert segítsünk egy egészségesebb és fenntarthatóbb étrendre. Kívánjuk, hogy azok, akik változtatni szeretnének megismerhessék, hogy vegetáriánus vagy vegán étrenden sem kell nélkülözni a hagyományos megszokott magyaros ízeket. Kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával is lehet ízletes ételeket készíteni.

Reméljük, hogy termékeink az Önök megelégedésére szolgálnak!